Nyheder

Halskæder til mænd

Selvom der hele tiden kommer mere og mere fokus på klimaforandringer, og de forskellige ting, som vi som mennesker kan gøre for at hjælpe vores klima på en bedre kurs, er der stadig lang vej igen. Vi flyver for meget, spiser for meget kød og udleder bare generelt en for høj mængde af CO2. Men det kan være svært at lave om på vores rejsevaner såvel som vores spisevaner, og derfor er det måske fornuftigt at begynde at tænke i andre baner også.

Du kan for eksempel begynde at gå mere op i genbrug. Her taler vi ikke bare om genbrug af materialer såsom plastik og pap men også i høj grad om brugen af genbrugstøj, genbrugssko og genbrugssmykker. Køber man sit tøj, sine sko og sine smykker i en god og ordentlig kvalitet, kan man altid give dem til genbrug, når man ikke længere bruger dem – og dermed kan man altså bidrage til, at vores planet bliver lidt grønnere. Køber man derimod sit tøj, sine sko og sine smykker i en dårlig og billig kvalitet, kan man ofte være nødt til at smide sine ting helt ud efter kort tid til stor belastning for vores klima såvel som vores affaldssystem.

Smykker er et oplagt sted at tænke i kvalitet fremfor kvantitet

Selvom smykkemarkedet i mange år har været domineret af smykker til kvinder, er der i dag sket en stor stigning i salget af smykker til mænd. Køber du som mand mange smykker, kan det derfor være en god idé at begynde at tænke over, om du køber smykker i så god en kvalitet, at de kan genbruges af andre, hvis du en dag bliver træt af dem.

Hvad skal du kigge efter, når du køber smykker til mænd?

Leder du efter nye smykker, for eksempel nye armbånd eller halskæder til mænd, er der forskellige ting du kan kigge efter, når du vil sikre dig, at de er af god kvalitet. For det første skal du finde ud af, hvilket materiale smykkerne er lavet af. Indeholder smykkerne eksempelvis nikkel, kan smykket være allergifremkaldende og dermed ikke særligt anvendeligt til genbrugsbutikker, hvor andre kan få allergi af at røre ved smykker.

Dernæst kan du også med fordel orientere dig i forhold til, hvorvidt smykket kan smitte af eller risikere at falme i farven over tid. Især for guldsmykker gælder det nemlig, at guldet efter kort tid kan slides af, så smykkerne bliver matte og ikke særligt kønne. Ønsker du at kunne have dine smykker på, imens du er i bad eller på strande, så kan du også lede efter smykker, der er vandresistente. Vandresistente smykker vil kunne holde til både ferskvand, saltvand og sved uden at smitte af, og dermed kan du bruge dem i mange år og give dem videre til andre, når du er færdig med dem.