Nyheder

Sådan kan du sælge dit antikke porcelæn

For mange personer er det i dag meget almindeligt at udskifte deres gamle ting med nye. Der kan være mange årsager til hvorfor, for eksempel, ønsker nogle personer at få noget nyt der passer med deres nye stil eller lignende. For andre kan der være tale om en ”overflod” af det samme porcelæn og dermed pladsmangel og lignende.

Men selvom dit gamle porcelæn kan virke overflødigt, da det står og samler støv, er der mange bedre ting, som du kan gøre end at bare smide det ud. Når det kommer til antikviteter, kan der faktisk være penge at hente, når det gælder antikt porcelæn.

 

Hvad er antikt porcelæn?

Det er langt fra alt gammelt porcelæn, som falder ind under antikt porcelæn. I langt de fleste tilfælde er der tale om porcelæn fra kendemærker og personer, som skaber interesse hos potentielle opkøbere.

Der kan her være tale om porcelæn fra:

  • Mads Stage
  • Bing & Grøndahl
  • Royal Copenhagen
  • Og lign.

Som udgangspunkt er der tale om antikviteter, når porcelænet er 100 år gammelt, men i nogle tilfælde kan der også være tale om porcelæn fremstillet før år 2000. For eksempel, laver Royal Copenhagen stadigvæk porcelæn, dog kan der gamle samlinger og fajancer være mere værd. Ønsker du at maksimere dit udbytte, kan det anbefales, at du undersøger dit porcelæn grundigt.

Du bør her kigge på følgende ting:

  • Porcelænets alder
  • Mærke
  • Tilstand
  • Markedets værdi

 

Tilstand, tilstand og tilstand

Det er særligt vigtigt, at du er ekstra opmærksom på dit porcelæns tilstand, da mange opkøbere af antikt porcelæn ikke har interesse i at lave opkøb af porcelæn, hvis det har tydelige revner, skrammer, brudstykker og lignende.

Det skyldes, at det kan være meget svært for dem at sælge porcelænet, hvis det er ødelagt eller i en ringere stand. Du kan her prøve at tænke på, hvordan du ville have det som køber, hvis du skulle købe noget antikt porcelæn som er ødelagt. Det vil nok ikke have den store værdi for dig og dermed heller ikke for opkøberen.

En ringere tilstand vil også være med til at give dig en markant mindre pris, hvis overhovedet nogen, hvorfor det ikke kan udstreges nok, at du er ekstra opmærksom på dit gamle porcelæns tilstand.

 

Hvem opkøber antikt porcelæn?

Er dit antikke porcelæn i god stand, er det næste skridt for dig at finde opkøbere. Der typisk mange antikvitetsforhandlere som har interesse i at opkøbe antikt porcelæn fra kendte mærker såsom Royal Copenhagen. Men du kan også af og til finde private personer, som har en interesse i at købe gammelt porcelæn af den eller anden grund.

Du kan finde antikvitetsforhandlere i dit lokalområde eller søge på internettet. Det kan anbefales, at du finder de private personer over nettet, hvor du ikke sender dit gamle porcelæn uden betaling og lignende.