Nyheder

Tips til at skabe en hyggeligere have at opholde sig i

Som boligejer er det rart at have en vedligeholdt og hyggelig have, hvor man kan opholde sig i, og slappe af efter lange arbejdsdage, eller nyde solen når den står højt på himlen. Derfor er det også nemt at gøre sig en masse tanker om hvordan man ønsker at haven skal se ud, og hvilke projekter man bør starte på.

I denne artikel kan du finde inspiration til indretningen af din have, med alt lige fra græsplænen, til beplantning af hække, buske og træer, og andet som kan være medvirkende til at give din have et løft.

Start med selve grunden

Først bør det afgøres om der er behov for at få en rydning af hele eller dele af sin grund, herunder om man ønsker træfældning, rydning af buske, hække og bede, og om jorden har den rette planering.

En effektiv rydning af grund består i at blotlægge jorden, samt de områder hvor man ønsker forandringer, således at der bliver plads til såning og beplantning af ny vækst og planter i haven. Fælder man træer i forbindelse med sit haveanlæg, så bør man også vurdere om der kan være behov for stubfræsning og rodfræsning.

Hvilke former for beplantning

Når grunden er ryddet og blotlagt, og dermed gjort klar til næste skridt i processen, så er det dermed blevet tid til beplantning, herunder nye træer, buske, hække og blomster, samt en såning af jorden til en ny græsplæne.

Når det kommer til græsplænen er der nogle overvejelser man bør gøre sig. En af dem er hvorvidt man ønsker en såning af en helt ny græsplæne, eller om man vil benytte sig af rullegræs. Forskellen på de to er ikke mindst den tid det tager, før man kan have et færdigt resultat klart. Vælger man såning af en ny græsplæne, skal græsset først have tid til at gro, og man må derfor påregne en længere ventetid end med rullegræs, hvor man får et færdigt resultat med det samme, så snart anlægningen af rullegræs er færdiggjort.

Pris på anlægning af rullegræs

Man kan med fordel stå for anlægningen af sin nye græsplæne med rullegræs, for på den måde at spare udgifterne væk ved brug af en professionel anlægsgartner.

Det er dog anbefalingen herfra at man får professionel hjælp, da processen med anlægningen af rullegræs ikke er så lige til som man skulle tro. Der går nemlig en del arbejde i at opbygge jordbunden under det anlagt rullegræs korrekt, samt andre faktorer som det er vigtigt at være opmærksom på.

Prisen på anlægning af rullegræs vil variere alt afhængig af hvor man får hjælp fra, men man kan påregne en pris på anlægning af rullegræs i omegnen af 150-200 kr.