Nyheder

Derfor er lyocell fremtiden indenfor tekstiler

Vi har i dag et overforbrug af tøj, hvilket bidrager til store mængder forurening. Tilmed så er billigt tøj ofte ikke særligt holdbart, hvilket gør at vi også smider meget tøj ud som herefter selvfølgelig skal erstattes. Men tøjproduktion involverer ofte forskellige kemikalier der efter anvendelse bliver udledt i naturen og skader dyre- og planteliv. Tøjfabrikker er også nogle af de største klimasyndere når det kommer til udledning af Co2. Det er derfor vigtigt at tænke over, hvad tøjet vi køber faktisk koster – ikke kun for pengepungen men også for kloden.

 

Hvis man vil have et mere bæredygtigt alternativ til det klimaskadelige tøj, så er lyocell et godt bud. Som andre materialer af viskose består lyocell af nedbrudte træfibre, men i modsætning til konventionelle metoder, bliver lyocell lavet i et lukket system. Dette sikrer at mindst 99% af de kemikalier der bliver anvendt faktisk godt kan genbruges igen og dermed ikke udledes i naturen. Når fibrene så er nedbrudte, bliver de presset igennem en avanceret si der omdanner det til tråde, hvilket herefter kan bruges til at lave lyocell stof. Lyocell er et fantastisk materiale der føles let som silke og som samtidig er fugtabsorberende. Hvis du leder efter lyocell tøj, så kan du finde det på Greentown.

 

Lyocell kendes også under navnet Tencel, hvilket er et brand fra en fabrik i Østrig, Lenzing. Lyocell kan kun kaldes Tencel hvis det er produceret i lige præcist denne fabrik. Tencel er meget mere bæredygtigt end andre konventionelle viskoser fra Kina eller Indien, da det ikke udleder store mængder kemikalier i natur og floder. Træfibrene der anvendes til at lave Tencel er endda også FSC-certificerede, hvilket skaber et ekstra lag af bæredygtighed. Tilsammen giver det simpelthen et vidundermateriale, der ikke blot er godt for kloden, men også føles godt på kroppen. Tencel er let og blødt, men samtidig også stærkt og holdbart. Tencel er tilmed også antibakterielt, hvilket gør at det ligesom uld ikke skal vaskes særlig ofte, men blot skal luftes en gang imellem for at holde det friskt. Tencel stof er også temperaturregulerende og fugtabsorberende, så du altid har maksimal komfort. Når du så engang har slidt dit Tencel-produkt op, så kan fibrene faktisk let genbruges og er op til 99% bionedbrydelige.

 

Så hvis du leder efter tøj der både holder og føles godt, og som samtidig skåner miljøet, så er lyocell og Tencel noget for dig. Lyocell bruges tilmed også i sengetøj, hvor materialets fugtabsorberende og temperaturregulerende egenskaber også virkelig er vigtige. Med alle disse egenskaber og anvendelsesmuligheder, så det er absolut ikke et under at lyocell er fremtiden indenfor tekstiler. Så hop med på bølgen og vær med til at skabe en mere bæredygtig fremtid. Hvis du har lyst, kan du læse mere om lyocell og tencel her.