Nyheder

Derfor skal du bruge blue light briller 

Vi lever i en digital tid, hvor rigtig mange mennesker sidder foran skærmen dagen lang. Hvis du er en af dem der der sidder foran skærmen i flere timer hver dag, har du måske også oplevet en summende hovedpine, tørre og trætte øjne eller nedsat koncentrationsevne sidst på dagen. Disse problemer kan være til stor frustration for mange. Løsningen kan dog være at investere i et par blue light briller, da disse kan være med til at bekæmpe problemerne. 

 

Vores krop har brug for en vis mængde blåt lys, som vi er afhængige af for at kunne holde os vågne i dagtimerne. Den slags lys er det naturlige blå lys, som kommer fra solen. Når vi udsættes for naturligt blåt lys ved vores krop at det er tid til at være vågen, og der bliver automatisk sat gang i vores system. Hver dag udsættes vi dog også for unaturligt blåt lys, som typisk er det kunstige lys der kommer fra LED-lys, herunder computere, telefoner, fjernsyn og generelt apparater med en elektronisk skærm. 

 

Ligesom de fleste mennesker beskytter deres øjne mod solens stråler ved at bruge solbriller på en varm sommerdag, hvorfor så ikke også beskytte øjenene mod det unaturlige blå lys, som vi dagligt udsættes for? Med et par blue light briller filtreres en del af det blå lys som vi udsættes for i dagligdagen. Brillerne er især nyttige, hvis man dagligt sidder foran en computerskærm i mange timer, da øjnene hurtigt kan blive belastede og irriterede, når de ikke har nogen form for beskyttelse mod det blå lys. Trætte øjne kan lede til hovedpine, forringet søvn og nedsat koncentrationsevne, og derfor er det godt at tage forbehold overfor det kunstige blå lys. 

 

Der findes flere gode grunde til at anskaffe sig et par blue light briller. De vigtigste fordele er nedsat risiko for hovedpine og inflammation, forbedret søvn, mere energi og øget koncentrationsevne. Er man en af dem der sidder foran skærmen i flere timer hver dag, kan det typisk være fordi man arbejder på kontor eller er studerende. Børn og teenagere er dog også en stor del af dem, der dagligt bruger meget tid foran skærmen, eksempelvis på spil eller sociale medier. Du kan hjælpe dit barn eller teenager med at øge koncentrationsevnen i eksempelvis børnehaven og skolen, hvor hjernen kører på overarbejde, ved at investere i et par blue light briller. 

 

Både børn, unge og voksne bruger ofte hele aftenen foran skærmen, og det betyder desværre at de udsættes for kunstigt blåt lys på det forkerte tidspunkt – nemlig inden sengetid. Blåt lys kan være skyld i søvnproblemer, fordi man udsættes for det lige inden sengetid. Derfor kan det være en rigtig god ide at investere i et par skærmbriller mot blåt lys til hele familien.

 

Hos Luxreaders kan du købe blue light briller i styrkerne fra +0 til +3.5, så du kan beskytte dine øjne mod det skadelige blå lys.