Nyheder

Få bedre kendskab til Navision

Navision er et effektivt og smart Enterprise Resource Planning (ERP) system som bliver anvendt hos mange virksomheder i hele verden.

Programmet bliver anvendt til bogføring, fakturaer, ordrer, varer, lagerstyring, sagsstyring, tidsregistrering, personalehåndtering, ordrestyrende produktion samt styring og planlægning af ressourcer såsom arbejdstimer og materiel.

Navision er særligt populært i Danmark, fordi det i 1990’erne blev udviklet af danske IT konsulenter og hurtigt blev taget i brug hos de danske virksomheder som en samlet forretningsløsning.

Efter nogle år blev Navision solgt til Microsoft, som i dag stadig udvikler teknologien til løsningen. Navision har dog det officielle navn Microsoft Dynamics 365 Business Central i dag.

Navision bliver stadig anvendt af flere tusind virksomheder, dog ikke kun i Danmark men også resten af verden.

Navision er en samlet forretningsløsning

En af de mange fordele ved Navision er, at det rummer al softwarefunktionalitet til at drive en forretning. Der er funktioner til salg, indkøb, lager, finans osv. Fordelen er at medarbejderne i virksomheden har adgang til det samme system og dermed samme data med kunder, varer, ordrer osv. Det er derfor nemmere at arbejde på tværs af afdelinger i virksomheden.

En anden fordel som Navision har, er at det er nemt at arbejde med. Det er brugervenligt bygget op og brugerfladen minder om Microsofts andre programmer såsom Excel, Word osv.

Navision er også nemt at få adgang til, fordi man bare klikker på et link og arbejder i programmet fra en browser.

Microsoft, som udvikler på Navision, har fokus på at programmet er kompatibelt med andre programmer og f.eks. også har en tæt integration til de andre Microsoft programmer, som f.eks. Outlook, Excel, Power BI osv.

En løsning til din virksomhed

Hvis du søger en Navision til din virksomhed, så finder du nemt flere leverandører på markedet i Danmark. Her er det en fordel at gå efter et konsulenthus, der har flere konsulenter ansat til at implementere, opsætte, supportere og tilpasse Navision til din virksomhed. Det er en klar fordel at have flere konsulenter, som kender den Navision løsning, I anvender i jeres virksomhed. Så I ikke bliver afhængig af kun en person.

Derudover er det en fordel at finde en leverandør, der har dygtige programmører ansat, fordi at man i en virksomhed ofte har brug for at få sin Navision løsning udviklet med særlige tilpasninger eller integrationer til andre programmer.

Få styr på regnskabet

De fleste bogholdere kender Navision, så derfor er det også en fordel for din virksomhed at anvende Navision. Programmet har alle de funktioner, en bogholder har brug for til at styre kontoplan, bogføring, bilag, fakturaer, rykkere, pengestrøm osv. Derudover kan man købe kendte tillægsløsninger til programmet, så man kan integrere op mod banken, scanne fakturaer fra leverandører direkte ind i programmet uanset om det er papir eller PDF, automatisere arbejdet med rykkere osv.