Nyheder

Derfor skal du holde fast i at læse avis

Derfor skal du holde fast i at læse avis

Tænk hvis du blot kunne få de seneste nyheder i avisen. Hov, det kan du jo rent faktisk – selvom det måske umiddelbart er mere naturligt for dig at hoppe ind på en eller anden nyhedsside på internettet.

Du får her de bedste råd til, hvordan du kan bevare den spændene lyst til at læse avis. Det kræver ikke særlig meget andet end en lille vaneændring og at se det fra et nyt perspektiv. Behøver man at interessere sig for blot politik for at læse avis? NEJ. Du kan læse om alt mellem himmel og jord. Hver dag arbejder journalisterne på at finde de bedste nyheder i vores samfund og derfor vil du blive overrasket hver eneste gang du læser en ny avis.

Tag dine børn med under armen og lær også dem at læse avis – hver en inspirationskilde for dem. Vi ser jo aldrig børn og unge i dagens Danmark læse avis. Eller det er meget sjældent jeg har set en, læse en ganske almindelig avis i papirform. Det er slut med papirformen – internettet har vundet og vi ser nu det hele befinde sig online. Det er altså ikke længere en tradition – at tage en avis i hånden – hverken i metroen eller hvor du nu befinder dig. Det hele er online og kræver blot en telefon. Hvem har ikke en smartphone i dag? Du kan både læse avisen online eller i papirform. Det er bare godt at holde fast i selve de aviser der er og ikke få alt informationen via facebook eller instagram – da du ikke kan være sikker på at, alt hvad der står er sandt.

 

Vores ældre generation er opvokset med aviserne. I skolen var det vigtigt at man vidste – hvad der stod i avisen, da det ofte var et taleemne for dagen. Internettet havde ikke vundet og var ikke til stede. Så alt information fik vi gennem aviserne. Det er derfor vigtigt stadig at læse avis – for på internettet er det meget sværere at kunne være kildekritisk – hvis ikke det er fra en ægte avis, hvor journalisterne har arbejdet på historierne og undersøgt kilderne nøje.

 

Derfor er løsningen at opfordre dig selv og holde fast i at du og dine børn læser avis. Gerne sammen – så de selv bliver inspireret til at læse den daglige avis og få information og lære en masse nyt. Det er også godt for deres hjerne og for den måde de indlærer på – ikke kun at læse ting på en skærm – men at have det foran sig i papirform.

 

Hvis ikke du vil have den i papirform så se, at abonnere på en online avis. Det kan virkelig betale sig.