Nyheder

Gode råd til når du shopper online

Efter det sidste lange stykke tid er vi alle efterhånden blevet meget behændige til at shoppe online, og har ofte også forkælet os selv med noget lækkert tøj eller andre fede ting under karantænen.

Der er dog desværre mange ting der kan gå galt når du shopper online, og mange der bliver snydt af upålidelige webshops, og derfor får du nogle gode råd med på vejen til hvordan du bedst kan ruste dig, når du skal shoppe online.

Hvad du skal holde øje med

En Webshop, der sælger notes du nord er umådeligt praktiske, hvis netop notes du nord er dit yndlingsbrand. Det er nemt at finde hvad man mangler i en travl hverdag; men er netbutikken du bruger sikker og pålidelig? Risikerer du at miste penge uden at få din vare?

Det kan være svært at gennemskue, men der er heldigvis gode råd at hente, så du undgår at miste.

Enhver kan oprette en webshop og lokke penge ud af folk, men der er heldigvis tegn du kan holde udkig efter, når du vindueskigger på internettet.

Hvordan er teksten?

Alle kan jo ikke være de fødte skribenter, og der skal selvfølgelig være plads og lov til stavefejl, men hvis teksten på webshoppen ligner noget der er blevet kørt igennem Google Translate et par gange og samtidigt er fyldt med stavefejl, er det oftest et sikkert tegn på at siden ikke er pålidelig.

Hvordan er priserne?

Hvis varerne har urealistiske, eller hvad der kan betegnes som ”skæve” priser, såsom en kjole der står til 391,23 kr., kan det være et tegn på at webshoppen har haft en maskine til at skrive. Et andet tegn kan være at varerne er betydeligt billigere end andre steder; dette tyder oftest på at varerne er kopivarer.

Er hjemmesiden ny?

En nyoprettet hjemmeside behøver selvfølgelig ikke nødvendigvis være en svindelside, men det kan dog give en fornemmelse af webshoppens troværdighed. Hvis webshoppen eksempelvis reklamerer med at de har over 100.000 tilfredse kunder, men selve hjemmesiden kun har eksisteret i to uger, kan det tyde på svindel.

Ansigtet bag webshoppen

Webshoppen skal altid tydeligt kunne fortælle dig hvem du handler med, og derfor er der også her nogle gode pointers til hvordan du også her kan spotte svindel.

Hvilke kontaktoplysninger har webshoppen?

Hjemmesiden skal oplyse virksomhedens navn, et telefonnummer du kan kontakte, og virksomhedens fysiske adresse. Hvis du ikke kan finde disse oplysninger på hjemmesiden, skal du derfor ikke handle derfra.

Kan du finde webshoppens CVR-nummer?

Alle danske virksomheder har et otte-cifret CVR-nummer, når virksomheden er registreret i Det Centrale Virksomhedsregister; nummeret fortæller dig altså at virksomheden hører hjemme i Danmark, og CVR-nummeret skal derfor stå på hjemmesiden. Dette er selvfølgelig kun behjælpeligt med danske webshops.

Har siden et tydeligt e-mærke?

E-mærket er en mærkningsordning, der tilhører Danmark; formålet er at de gør det let for dig at finde en sikker webshop. Virksomheder og webshops der er e-mærket har derfor forpligtet sig til at følge og overholde lovgivningen, samt at følge retningslinjerne for eksempelvis betalingsformer.

Hvis uheldet er ude

Har du handlet online, men din vare har ikke dukket op? Det er ikke alle webshops, der er lige så pålidelige som eksempelvis en god webshop, der sælger notes du nord, der lever op til alle kravene, og samtidigt sørger for at du nemt kan spore din pakke hele vejen igennem.

Webshops skal levere din vare til det tidspunkt de har lovet efter købet, senest 30 dage; derfor hvis varen ikke dukker op skal du altid starte med at kontakte webshoppen og se om I kan finde en løsning sammen.

Hvis webshoppen ikke vil hjælpe, kan du kontakte din bank og gøre indsigelse. Her vil din bank hjælpe med at få dine penge tilbage, hvis du har betalt med betalingskort, som MasterCard, Visa, eller Dankort, uanset om webshoppen er inden- eller udenfor EU. Banken kan desværre ikke hjælpe, hvis betalingen foregik gennem kontooverførsel.

Det kan også ske at du blev lokket ind i et abonnement; når du køber varer på nettet, kan nogle virksomheder finde på at tilmelde dig til et abonnement eller i en klub i skjul, som du fast betaler til.

Det er ulovligt at blive tilmeldt en abonnementsordning uden at du klart bliver oplyst om abonnementsbetingelser. Den bedste løsning er at spærre betalingskortet.