Nyheder

Dødsbo: Det her kan du gøre

Befinder du dig i en meget sørgelig situation, hvor du står tilbage efterladt med et dødsbo og minderne tilbage? Det kan være meget svært og uoverskueligt at miste en nær person, for derefter at skulle tage stilling til, hvad du skal gøre med indboet i dødsboet.


Afhængigt at dit behov findes der en række muligheder, som du kan gøre brug af for at komme et skridt eller flere videre i din sorg.

En rydning af dødsboet

Det er ikke alle der ønsker at beholde et dele eller hele det dødsbo, som de er blevet efterladt med. Der kan her være et hav af årsager og forklaringer på, hvorfor du ikke har lyst til at overtage arvedelene.
Den afdødes tøj, møbler og genstande kan bringe sentimentale minder frem, hvilket kan gøre det umuligt at komme videre. For at få en frisk og bedre start, kan det derfor være det bedste for dig, at du får ryddet hele eller dele af boet, som du ikke ønsker at overtage.
For at få ryddet et dødsbo, kan du her søge hjælp fra professionelle ”boryddere”. Det er personer som kan ses at være en særlig form for flyttemænd, der specialiserer sig indenfor håndteringen af dødsboer. Du kan her nemt finde en løsning, hvis du gør på Google og søger rydning af dødsbo København.

Vurdering og opkøb af dødsboet

En anden mulighed som du kan brug af, hvis du ønsker at få lidt mere ud af dødsboet og dets eventuelle værdier, er at få det vurderet. For at få vurderet dødsboet, kan du her igen gør brug af boryddere, da mange af dem i forvejen har en interesse i at opkøbe dødsboer.
Det er forståeligt at nogle personer, kan se ned på det at tjene penge på en afdødes arvedele. Men ønsker du at komme videre gennem din sorg, spare plads og eventuelt tjene penge på noget, som du alligevel ikke ønsker at beholde, kan dette være den rigtige løsning for dig.
Mange boryddere har en stor interesse i at opkøbe antikviteter, designer møbler og særlige effekter. Det kan her anbefales at få en vurdering af dødsboet, hvis du ønsker at finde ud af, hvad dine antikviteter er værd. De fleste boryddere tilbyder her gratis og uforpligtende vurderinger, hvorfor du kan gøre brug af en eller flere virksomheder, for at få en mere nuanceret pris.
Uanset om du vælger at sælge udpegede dele eller hele boet, er det en bedre løsning, end hvis du smed alle arvedelene ud.

Tag skridtet videre

Ligegyldigt hvad du vælger at gør med dit dødsbo, kan det anbefales at gøre det, som du har brug for, for at komme videre igennem din sorg. Mange veje føre tilbage til normen, hvorfor du kan vælge den der bedst egner sig til dine behov og nuværende kontekst.