Nyheder

Find den rette cykelhjelm til dit formål

Er du vild med at cykle, eller er du blot en af dem, der anvender cyklen hver dag som transportmiddel? Så har du sikkert allerede en cykelhjelm. Hvis ikke, så er det måske på rette tide til at finde en god cykelhjelm, der kan være med til at sikre dig i trafikken, så du ikke risikerer at komme ud for nogle alvorlige uheld. Men hvordan finder man lige den helt rette hjelm?

Vælg din hjelm efter den måde, du bruger din cykel

Det lyder måske lidt forvirrende, men alt du skal gøre er blot, at vælge en hjelm til den type cykel du bruger, eller den måde, du som regel cykler på. Det vil altså sige, at kører du meget på racercykel, så er det måske en racerhjelm, du skal have. Er det derimod mountainbiken, du elsker at bruge weekenderne på, kan du i stedet finde en god mtb hjelm. Du kan selvfølgelig også finde helt almindelige hjelme, som med fordel kan bruges til hverdagsbrug, når du skal til og fra arbejde på cyklen. Der er masser af muligheder for at finde gode cykelhjelme, der matcher dit formål, og du kan som regel søge specifikt på den slags hjelm, du søger og dermed få et godt resultat frem.

Det vigtigste er sikkerheden

I princippet betyder det ikke så meget, om du kører med en almindelig hjelm på en racer, eller om du kører med en racerhjelm på en mountainbike. De enkelte hjelme har selvfølgelig nogle fordele i forhold til den enkelte cykelsport, men når alt kommer til alt, så er det sikkerheden, der er vigtigst. Vil du have en god og sikker hjelm, kan du blandt andet prøve en mips cykelhjelm, som er udviklet med mips-teknologien, som indebærer et ekstra lag i cykelhjelmen, som har et meget lavt friktionsniveau.