Nyheder

Guide: Sådan investerer du gennem besparelser

Dette indhold er lavet i samarbejde med den/de virksomheder der linkes til.

I de seneste år er markedet for investeringer blevet større og langt mere tilgængelig. Og for forbrugeren, der samtidig ifølge statistikkerne har flere og flere penge mellem hænderne, er det en god måde at sikre kapitalfkast. Man kan også selv vælge, hvordan man vil gribe det an – om man fx vil satse alt på de mere risikofyldte investeringer såsom crypto, eller om man vil gå den mindre risikable og mere langsigtede vej med obligationer eller aktier.


Men der findes også andre ”investeringsmuligheder”, som sammenholdt med den traditionelle metode ikke for alle virker ligeså logiske, men som ofte kan være næste lige så afkastgivende. Og det er investering gennem besparelse på faste udgifter.

En attraktiv og gennemskuelig måde at spare på kan være gennem skift af forsyningsleverandør – fx naturgas. Naturgas priser og konkurrencen på markedet er nået et punkt, hvor det faktisk godt kan betale sig, og man har fået et utal af muligheder for at blive klogere på en eventuel besparelse. Det kræver ikke meget mere end et par søgninger, og så har du en hel verden af artikler og guides, der kun er til for at gøre dig klogere og mere sikker på dit valg.

Udover at prisen på selve naturgassen ikke er høj, så har naturgas altså også nogle andre fordele. En af de fordele er, at det kan formindske energiforbruget markant, så det kan lave nogle gode besparelser på sigt. Så udover at du måske får en besparelse med det samme, hvis du vælger at skifte til naturgas, så har det også en længerevarende besparelse. Og set som en investering er det en mulighed, der generer afkast løbende.

Besparelserne er til for din skyld

De fleste kan nok blive enige om, at det er dejligt at spare penge. Det er dog i nogle tilfælde lettere sagt end gjort, da det kan være svært at finde ud af, hvor man lige kan lave en besparelse. Det er også ganske rigtigt. Det kan være meget svært, men man gør det helt klart lettere for sig selv, hvis man laver sin research. Alle og enhver kan komme hen til dig og sige, at naturgas er langt billigere end alt andet, men du vil først være helt sikker på det, når du har lavet din egen research og set det med egne øjne.

For en besparelse er i sidste ende bare en beregning, der sammenholdt med en faktisk udgift viser sig at være billigere – og før man har lavet beregningen, ved man det ikke. Tricket her er så at være skridtet foran. Begynd at undersøge markedet for besparelser – også før at andre fortæller dig om dem. Hvis du synes, en pris er dyr – eller måske tror, du kan finde et billigere alternativ. Så koster det altså intet at google sig lidt frem. Sværere er det faktisk ikke at blive klogere på sine udgifter og potentielle besparelsesmuligheder.

Du skal dog huske på, at nogle ting altså har sin pris af en grund. Og selvom en alternativ leverandør kan virke billigere, er der også ofte andre fordele forbundet med et dyrere alternativ. Eksempelvis ekstraordinær service eller noget lignende.