Nyheder

Hvad der gemmer sig i dybet

Når du skyller noget ud i kloakken eller afløbet, så tænker du sikkert, at nu er det væk, helt væk faktisk, men hvad hvis jeg fortalte dig, at det ikke blot var forkert, men at det også kunne vende tilbage og give dig en grim forskrækkelse?

Det vokser i kloakken

Vi sender alle et utal af forskellige ting og sager ned i vores kloak og afløb, og vi er herefter alle så privilegerede af, at vi ikke længere kan se, hvad der sker dernede. Desværre er vi så knapt så privilegerede af, at tingene dernede har det med at vokse, som var det et monster i en dårlig gyserfilm, og ligesom det monster, så kan disse ting også komme tilbage for at hjemsøge dig.

Hvis det, du skyller ud i kloakken, ikke kommer hele vejen igennem den, så ender det med at klumpe sig sammen, hvilket til sidst unægtelig vil resultere i en forstoppelse. Dette er på ingen måde rart, og du bør derfor gøre, hvad du kan for at undgå det, men hvis du en dag ikke længere kan skylle ud i køkken eller badeværelse, så er der kun en enkelt ting at gøre.

Bestil din slamsugning og få problemet klaret, så du igen kan sende dine urenheder igennem vandlåsen og ud i intetheden. Vi vil selvfølgelig alle gerne gøre, hvad vi kan for at undgå, at der behøver at komme håndværkere i vores hjem, men nogle gange er det bare uundgåeligt, og så må man bide i det sure æble, tage tyren ved hornene, eller hvad du ellers ynder at brug af trætte ordspil, så du kan få fjernet den grimme forstoppelse.

Gode råd til kloakken

Hvis du gerne vil forhindre, at du skal have en kloakmand ud på din adresse, så er der et par små gode huskeråd at tænke på. Det vigtigste er først og fremmest at bruge din sunde fornuft og tænke på, om din kloak og dit afløb er designet til det, du smider ned i dybet. Der er forskel på, hvad din køkkenvask, dit toilet og dit bruseafløb kan klare, så tænk på, hvad de forskellige afløb bruges til og brug dem efter hensigten.

Det næste gode råd er at huske på, hvad vand og især varmt vand kan gøre. Det kan måske virke som vandspild at lade vandhane køre med det varme vand efter opvasken, men du kan give det værste snask en hjælpende hånd til at komme hele vejen ud af dit hjem og dit liv. Du kan også i samme omgang udsætte det uundgåelige en smule, hvis forstoppelser allerede har begyndt at sætte sig i dine rør, men når først det går galt, så skal du altså ringe til en professionel. På det tidspunkt kan ingen husmorråd redde dig, men de kan gøre rigtig meget indtil da.