Nyheder

Hvorfor har opfindelsen af en kittel været vigtig for Danmark?

En kittel, og kitler generelt har været vigtige for Danmark af flere årsager. Vi har mange ansatte der arbejder i enten laboratorier, fodterapeuter, læger, eller tandlæger og disse mennesker og virksomheder har haft stor gavn af kitler igennem årene. En kittel er en stor hjælp, og de er praktiske af flere årsager. Grunden til dette vil der i  artikel blive gennemgået, samt se på hvorfor kitler er populære i dag.

 

En kittel er åndbar, og behagelig at have på, mens den også beskytter ens krop i en stor grad, fordi der ikke er så meget hud som ikke er dækket af stof. Dette kan være vigtigt på et laboratorium, hvor man nogle gange arbejder med kemikalier, og andre lignende genstande, som enten kan syre eller på andre måder være farlige at have at gøre med. Det er vigtigt at passe på sig selv, og kitler har været vigtige at benytte sig af, fordi de giver alle disse fordele på en gang. Der findes i dag mange forskellige typer af kitler En laboratoriekittel er anderledes end en lægekittel, og en læge kittel er anderledes end en fodterapeutskittel. Årsagen til dette er at det er forskelligt hvad man ønsker fra en kittel.

 

En kittel er lavet af behageligt tøj. Grunden til at det skal være behageligt tøj er fordi, at det skal være noget, som man har på i lang tid. Normalt så vil en arbejdsdag være på 8 timer, og derfor skal det være lavet af et materiale, som man kan holde ud at have på i så i lang tid.

 

 

 

Arbejdstøj i Danmark

Arbejdstøj i Danmark er meget diversificeret, men er også meget brancherelateret. Man ser ofte at bestemte brancher kører den samme stil af tøj. Kitler bruges i  de ovennnemte branhcer, mens at tjenertøj bruges hos tjenere. Det betyder meget for en medarbejder at de har det rigtige arbejdstøj, netop fordi at man skal bruge tøjet i så lang en periode. En anden årsag er at man på et arbejde skal bruge bestemte typer af tøj til forskellige opgaver. En håndværker skal have smidige bukser på, så han kan bevæge sig optimalt, mens arbejdstøjet for en kontoransat ikke behøver at være løst. Der er mange steder man arbejder, hvor man ikke behøver at specielt arbejdstøj på, men der er også mange brancher hvor det er er nødvendigt. Malere vil jo ikke gøre deres eget tøj beskidt, og derfor kan man få noget specifikt malertøj hvis man ønsker dette. Specielt inden for klinikker, så er det nødvendigt med arbejdstøj, og derfor kan man få meget forskelligt klinik arbejdstøj i dag. Alt fra klinik bukser til klinik poloer. Der kan også fås kliniksko, sæt og uniformer.