Nyheder

Pillebrændeovn: tænd op for hyggen fra brændeovnen, og skru ned for din CO2-udledning

Hvordan finder man en brændeovn, som udleder mindre CO2 og samtidig er billig i drift? Måske skal du se dig om efter en pillebrændeovn.

En pillebrændeovn minder på mange måder om en en brændeovn, men i stedet for kløvet træ og træbriketter, så er det træpiller, denne ovn skal fodres med.

Det har flere fordele: Først og fremmest er træpiller billige at tænde op med (se træpiller tilbud). Dernæst giver pillerne god varme, og som en ekstra bonus behøver du ikke at rengøre den nær så meget som brændeovnen.

Et CO2-neutralt brændsel

Gamle aviser. Mælkekartoner og papkasser og noget udefinerbart skrald som lader sig æde af brændeovnens flammer.

Der er ingen tvivl om, at fri “leg” med forskellige former for brændsel er yderst forurenende. Ikke desto mindre er mange af os forfaldne til at fyre op med det brændbare materiale, som vi nu tilfældigvis har liggende. Nu vi alligevel skal smide det ud.

Men det kan altså være en god ide at tænke sig om en ekstra gang, hvis man overvejer, hvilken form for “hyggeovn” og optænding, man ønsker sig i sit hjem.

Forskel fra en almindelig brændeovn

Til forskel fra en almindelig brændeovn, så bruger en pillebrændeovn træpiller, som er et C02-neutralt brændsel. Dertil kommer, at der er strengere krav til, hvor meget CO2 en pillebrændeovn må udlede i forhold til brændeovnen.

Valget af en pillebrændeovn er derfor et mere miljøvenligt og miljøbevidst valg om at ville lede mindre CO2.

Oven i alt dette kan man glæde sig over, at man med pillebrændeovnen også får en ovn, som er billig i drift. Gode træpiller tilbud er nemlig ikke svære at finde.

Det behøver ikke altid at være hverken dyrt eller mere besværligt at foretage et mere miljøvenligt valg. Tværtimod kan det vise sig at være det nemmeste, bedste og billigste valg.