Nyheder

Sammenligning af en Vestas aktie med andre danske populære aktier

Det er altid svært at vurdere, hvornår det gyldne tidspunkt at investere i bestemte selskaber oprinder. Når kursen dykker, hvor længe tør du så vente, før du investerer? Og hvornår skal du sælge de aktier du har? Kunne du godt tænke dig at eje eller sælge en Vestas aktie snart, så læs med her, hvor jeg forsøger at give min vurdering af Vestas situationen.

Vestas i starten af corona

Alle der sidder med en Vestas aktie eller to, holdt vejret i starten af corona. Det gjorde alle aktieejere i det hele taget, for man frygtede hvilken påvirkning det ville få på markedet. Det viste sig dog hurtigt at den ekstra fritid og behovet for at sikre sig selv økonomisk fik flere til at investere, og dermed steg kurserne faktisk i stedet for at falde. Efterhånden spredte corona sig dog mere, og pludselig tabte Vestas millioner, fordi en af deres arbejdspladser blev helt nedlagt af smittespredning. Et sådan milliontab får unægtelig et selskab til at se skrøbeligt ud, og derfor var en Vestas aktie grund til meget spekulation hos ejeren.

Blæste coronavinden i Vestas’ retning?

Udover den store smittespredning, som kostede Vestas dyrt, så var de forskånet for mange af de problemer som andre selskaber rendte ind i. På den måde klarede de sig faktisk bedre end andre danske populære aktier. Værre blev det dog, da flaskehalsene i forsyningskæderne også ramte Vestas og deres produktion. Dette afskrækkede dog ikke investorerne, som forholdt sig i ro, og gjorde, at Vestas fik et overraskende godt år alligevel. Det samme gjaldt for mange andre danske virksomheder, som heller ikke led store tab på aktierne.

Corona senfølger i Vestas’ økonomi

I november 2021 præsenterede Vestas så et nyt regnskab som afslørede en realistisk – nogen ville sige pessimistisk – forventning til 2022 oven på den nyligt overståede krise. Det fik en masse aktieinteresserede op af stolene, og der blev solgt billige aktier i ét væk. For pessimisme gider vi ikke se – og da slet ikke på aktiemarkedet.