Nyheder

Få ro og orden på dit event

I takt med at verden er små ved at åbne op, er events og begivenheder atter ved at komme tilbage. Færre og reformeret restriktioner har givet flere muligheder til at afholde end hidtil. Det har givet håb om en mere normal hverdag.

Som event arrangør, er du nok bekendt med at der er et hav af ting og sager, som du skal have overblik over. Ikke alle skal du organisere og administrere alle dele af din begivenhed, men du skal også sørge for optimal sikkerhed for dine deltagere.

Sikkerhedshændelser kommer med flere ansigter

Der kan være mange årsager til, hvorfor du skal sikre dit event. Afhængigt af størrelsen og typen af dit event, kan der være behov for en ekstra stor indsats. Det kan være for at forhindre og sikre, at der ikke kommer ubudne gæster ind, som kan have dårlige intentioner i form af vold og hærværk.

Herudover kan det være for at sikre, at der ikke kommer alt for mange personer til begivenheden. Ukontrollerede og større menneskemængder kan øge risikoerne for et overfyldt uderum, hvilket kan give fatale konsekvenser. Et nyere tragisk eksempel heraf er Astroworld festivalen i USA, hvor 8-10 mennesker blev mast og trampet.

Herudover kan alt for mange deltagere og de forkerte af slagsen være med til ødelægge oplevelsen for dine gæster. Dette kan give markante problemer for omdømmet af dit event, men også for økonomien.

Det er derfor uhyre vigtigt at have styr på sikkerheden på din event.

Sådan kan du få taget tyren ved hornene

Når det kommer til at etablere sikkerheden på dit event, er der flere forskellige strategiske metoder, som du kan gøre brug af. For at sikre de bedste resultater, bør du tage udgangspunkt i dit event, da der er betydelige forskelle på, om det er en koncert, rave, festival, maraton, cykelløb, workshop, messe mv.

Typisk kræver festlige arrangementer oftest mere sikkerhed, da deltagerne og til tider forbipasserende er beruset. For at mindske fremtidige problematikker bør du gøre dig overvejelser omkring:

  • Antallet af sikkerhedspersonale
  • Lægehjælp
  • Sikkerhedsforanstaltninger i menneskemængden
  • Sikkerhedshegn

Sikkert indhegning

Skal du have rammet din begivenheds uderum ind, kan et mobilhegn være den oplagte løsning for dig. Det smarte ved mobilhegn er, at de er lette og hurtigt at opsætte, hvor de samtidigt giver en effektiv beskyttelse mod uvelkommen indtrængen.

Det er dog vigtigt, at du som arrangør ikke hæfter dig fast på, at du ikke behøver sikkerhedspersonale, hvis du opsætter nok hegn. For at højne din sikkerhedsstandard op til et optimalt niveau, bør du også hyrer nok sikkerhedspersonale ind i forhold til mængden og omfanget af din begivenhed. På den måde kan du stå på den sikre side under hele afholdelsen af det.