Nyheder

Sådan blev en joke mange millioner værd

Vi har nok alle hørt om projekter, der er seriøse og vil samle mange penge ind til udviklingen af dem. Dette har været tilfældet for mange kryptovalutaer og de bagvedliggende ICO’er (Initial Coin Offerings). Der er dog én kryptovaluta, der skiller sig meget ud. Denne hedder Dogecoin (DOGE), og du har nok hørt om den, hvis du har fulgt med på markedet i de sidste halve år.

 

Det kan være svært at tro på, men Dogecoin startede faktisk ikke som et seriøst projekt, der skulle gå hen og blive mange millioner værd. Nej, det startede som en joke. I denne artikler zoomer vi ind på historien bag Dogecoin, og hvordan denne kryptovaluta blev så mange penge værd.

 

Hvis du ønsker at investere i Dogecoin, så køb Dogecoin herinde.

 

 

Starten på verdens måske mest værdifulde joke

I 2013 var der et meget populært meme, som mange kender som “doge” med en Shiba Inu hund. Samme år skete der en del ting på kryptomarkederne, og dette fik Palmer til at skrive på twitter, at man skulle investere i Dogecoin, fordi det blev den næste store ting – eller “the next big thing” på engelsk. Det endte med at folk svarede på hans tweet, og han endte med at købe domænet dogecoin.com.

 

I en anden ende af USA havde Markus prøvet at lave sin egen digitale valuta i et stykke tid. Formålet var at appellere til et bredere publikum, end hvad Bitcoin var i stand til. Bitcoin tiltrak nemlig mange spekulanter dengang (også i dag for den sags skyld). Han stødte derefter på domænet dogecoin.com et par dage efter det blev købt. Dette resulterede i, at han tweetede, at han ville lave Dogecoin. Før Palmer nåede at svare, var Markus allerede begyndt at kopiere Bitcoins kildekode og lave den om til Dogecoin.

 

Palmer svarede på et tidspunkt, og de lancerede Dogecoin sammen i december 2013. I modsætning til Bitcoin, så er der et ubegrænset antal Dogecoins, der kan mines.

 

 

Dogecoin bliver penge værd

Det er klart, at mange “investerede” i Dogecoin dengang, fordi det var en sjov joke. I dag ser det dog helt anderledes ud. Efter både Reddit (Wall Street Bets) og Elon Musk har været inde over, så er kursen på Doge steget rigtig meget – specielt i 2021. Mange går og regner med et kursmål på 1 dollar per DOGE. Lige nu ser det ikke særlig realistisk ud, men alt er muligt med denne kryptovaluta. Den overrasker hver gang.

 

Det er vigtigt at bemærke, at DOGE ikke byder på noget innovativt i forhold til andre kryptovalutaer. På grund af denne valutas natur er det meget risikabelt at købe denne coin, det er vigtigt, at du sætter dig ind i diverse risici, inden du investerer.